fbpx Skip to content

Enkel brugerflade forenkler kompleks IT-software

Kan højt specialiseret viden omsættes til en enkel, intuitiv brugerflade, som er nemt at navigere i for brugeren?

Ja, er det korte svar. Læs her, hvordan vi løftede den opgave for Energy Systems.

Dialog var kernen i løsningen

Energy Systems har udviklet special-softwaren Energy Projects, der hjælper med at identificere, gennemføre og evaluere energirenovering i store bygningsporteføljer. Målgruppen er professionelle – ingeniører, byggesagkyndige, energikonsulenter m.fl.

Kravene til ActVisual var klare: Skab et stærkt design, så brugerne får et enkelt overblik over, hvor de får mest effekt for hver krone, de bruger på energirenovering.

For at nå frem til det resultat var det dog ikke kun ActVisuals designkompetencer, som var vigtige.

”I et så omfattende IT-udviklingsprojekt udvikles produkt, indhold og funktioner i en agil proces med mange små steps. Derfor var det vigtigt for os, at ActVisual kunne indgå i et tæt samarbejde, hvor vi løbende kunne blive klogere sammen og give hinanden nye ideer og input til fx design, funktionalitet og UX-struktur,” siger Lars Udengaard, Udviklingschef hos Energy Systems og fortsætter:

”Det var naturligt at vælge ActVisual til opgaven, da de tidligere har vist, at de forstår, hvad vi siger, når vi taler om teknik og brugerflader – og at de kan omsætte meget nørdet og fagspecifik viden kreativt og visuelt.”

Stilren og gennemarbejdet løsning

  • Den omfattende proces mundede ud i en fuldstændig designløsning, der blandt andet er karakteriseret af:
  • Enkel og overskuelig navigation og brugerflade trods det komplekse indhold.
  • Moderne UI med fleksible komponenter, som Energy Systems’ udviklere let kan tilgå og tilpasse til de forskellige formål.
  • Overskuelige skærmbilleder til sammenligning og visualisering af store datasæt.
  • Fokus på de funktioner og værktøjer som brugeren ofte anvender, så de altid er let tilgængelige.

For at nå godt i mål fik Energy Systems udviklerteam en komplet pakke med designstruktur, klikbar prototype i InVision, wireframes og alle de grafiske elementer, som gjorde det nemt at kode de endelige skærmbilleder.

En del af leveringen til Energy Systems var et komplet designsystem, der beskriver alle komponenter der skal bruges i løsningen.

Lars Udengaard, Udviklingschef og partner hos Energy Systems

ActVisual har haft et skarpt overblik i processen og sørget for at involvere os, når det var nødvendigt, så vi hele tiden har arbejdet fremad mod samme mål.”

Lars Udengaard, Udviklingschef hos Energy Systems

Overblik gav tryghed

I en udviklingsproces, der ikke altid forløb snorlige, har netop ActVisuals kommunikationsevner og sparring vist sig værdifulde for Energy Systems.

”ActVisual har ikke kun givet produktet en unik visuel identitet, som er moderne og stilren, og som vores kunder også roser os for – de har også leveret en gennemarbejdet og konsistent designsystem, og det er utroligt vigtigt, når et så stort IT-system skal være enkelt og overskueligt for brugerne, og vi skal jo kunne arbejde i og udvide det her system i mange år fremover. Og det skal designet fra begyndelsen være gearet til,” slutter Lars Udengaard.

En del af leveringen til Energy Systems var et komplet designsystem, der beskriver alle komponenter der skal bruges i løsningen. Vil du læse mere om, hvordan man kan bruge designsystem i softwareudvikling, så læs vores blogindlæg: Undgå misforståelser og spildtid med et designsystem til dit softwareprojekt
Energy Projects softwaredesign

ActVisual har ikke kun givet produktet en unik visuel identitet, som er moderne og stilren, og som vores kunder også roser os for – de har også leveret en gennemarbejdet og konsistent designstruktur, og det er utroligt vigtigt, når et så stort IT-system skal være enkelt og overskueligt for brugerne.”

Lars Udengaard, Udviklingschef hos Energy Systems

Book et uforpligtende møde med Christian

Få 20 minutters sparring med digital designer og partner Christian Brandt.

For de læselystne

Endnu en case:
App leverer effektivt og intuitivt som værktøj til brandsyn - ActVisual

Sådan fik DBI’s kunder et effektivt og intuitivt værktøj til brandsyn

En app bidrog til effektiviseringen af FRIDA og dermed arbejdsgangen hos DBI’s kunder. Læs hvordan brugerinddragelse og test af prototype førte til denne løsning
Et blogindlæg af relevans:
Designsystem til softwareprojektet - få overblik og undgå spildtid- ActVisual

Undgå misforståelser og spildtid med et designsystem til dit softwareprojekt

Det er let at miste overblikket under en udviklingsproces, og projektet kan hurtigt falde i tempo grundet mængden af repetition. Læs her, hvordan et enkelt system kan danne rammerne for et softwaredesign, som alle involverede parter kan læne sig op ad
Christian Brandt, ActVisual
Book et uforpligtende møde med Christian.
Nyhedsbrevs ikon

ActVisual Nyheder

Få den nyeste viden om hvad der rør sig inden for softwaredesign, brugeroplevelse, branding og markedsføring af software direkte i din indbakke med vores nyhedsbrev. Du får nye tips og tricks til din digitale profil og strategi hver måned!

Vi vil så gerne dele med dig, hvad der optager os og hvad vi synes der er vigtigt, men for at vi kan tilmelde dig vores nyhedsbrev, er vi nødt til at gemme og behandle dine data. Du kan til enhver tid få indsigt i, hvilke data vi har om dig, ligesom du kan få dine data slettet fra vores systemer. Se mere i vores privatlivspolitik.