fbpx Skip to content

Website og turnéapp for Danmarks største koncertarrangør

Hvert år afholder Levende Musik i Skolen godt 2.200 koncerter på skoler i hele landet. Nyt website og turnéapp giver overblik og stærke værktøjer til planlægning, afvikling og evaluering af de enkelte koncerter​.
line

Nyt site til mange målgrupper

Hos Danmarks største koncertarrangør, Levende Musik i Skolen, er der nok at se til, og med over 100 musikgrupper på turné og 1000 skoler i det faste kundekartotek spiller websitet en afgørende rolle. Ud over at være offentligt udstillingsvindue for koncerterne, er websitet det primære arbejdsrum for både arrangør, musikere og skoler, der hver har sit dedikerede loginområde med specifikke værktøjer til netop dem.

Da det 8 år gamle website stod for en opdatering, var opdraget derfor klart:
Den nye side skulle have et tidssvarende, indbydende design, så den kunne fungere som salgsside til nye besøgende, men nok så vigtigt skulle de dedikerede loginområder have en overhaling, så siden blev mere intuitiv, indbydende og responsiv, så den kunne blive et endnu bedre redskab for såvel interne medarbejdere, bestyrelse og fagudvalg som for de turnerende musikere, skoler og kommuner.

”Hjemmesiden er helt uundværlig i forhold til at få så stor en volumen af arrangementer afviklet med så lille en administration, som vi har. Derfor var det ekstremt vigtigt for os at finde et designbureau, som kunne sætte sig ind i sidens funktioner og kompleksitet og hjælpe os til at tilgodese alle vores brugeres vidt forskellige behov. Og der var ActVisual virkelig et godt valg,” fortæller Gitte Abildtrup, souschef i Levende Musik i Skolen.

Levende Musik i Skolen website
line

Sådan gjorde vi

Første skridt i processen var at kortlægge alle user-tasks, som det gamle website servicerede. Derefter blev der lavet interviews med de relevante målgrupper, for at få deres umiddelbare ønsker til forbedringer. Det hele blev samlet i et user story map, som nøje kortlagde hver enkelt behov, prioritet og hvordan det nye website ville servicere dette.

Endelig arbejdede ActVisual tæt sammen med Levende Musik i Skolens projektgruppe om at designe de enkelte login-områder.

”ActVisual bød ind med idéer og løsninger, vi ikke selv havde overvejet, og deres arbejde med at kortlægge brugernes adfærd kvalificerede i høj grad arbejdet med websitet. Det gav en rigtig god proces og ikke mindst et rigtig flot resultat, som vi har fået rigtig god respons på.”

En af grundene til at det kunne lade sig gøre at efterkomme så mange af brugernes ønsker var en struktureret tilgang til brugerinvolvering, hvor der blev lavet relativt få interviews og testet på simple prototyper, men alligevel høstet vigtige insights på trods af det relativt lille tidsforbrug.

Gitte Abildtrup, souschef hos Levende Musik i Skolen​

ActVisual bød ind med idéer og løsninger, vi ikke selv havde overvejet, og deres arbejde med at kortlægge brugernes adfærd kvalificerede i høj grad arbejdet med websitet. Det gav en rigtig god proces og ikke mindst et rigtig flot resultat, som vi har fået rigtig god respons på

Gitte Abildtrup, souschef hos Levende Musik i Skolen
line

Mere tid til musikken

Efter sitet er offentliggjort har Levende Musik i Skolen fået mange positive tilbagemeldinger fra brugerne.
Eksempelvis fra musikgruppen Heartbeat Group, som med det nye site vandt en mærkbar tidsbesparelse:

“Det har været mega-fedt at komme over på den nye app. Specielt, at man kan se på et kort, hvor ens koncerter er, og man let kan få vejvisning til næste skole direkte på mobilen. Det gjorde vi jo med excel-ark og en del bøvl før. Det bøvl er bare væk og det betyder, at vi bruger mindre tid på planlægning, og mere tid på det, vi godt kan lide; nemlig at sprede vores glæde for musikken til børnene”, siger musiker Nils Antonio Kløvedal.

Hans kollega, musiker Morten Brandt Monberg, supplerer:

“Bare sådan en lille ting, som at næste koncert er øverst på listen, så man ikke skal scrolle en hel masse på mobilen. Det gør virkelig meget i vores hverdag, så det er dejligt, at det bare fungerer nu.”

Levende Musik i Skolen website
line

Sparet tid og bedre overblik var også blandt plusordene fra ansættelsesudvalget, der i november skulle gennemgå de flere hundrede musiker-ansøgninger, Levende Musik i Skolen årligt modtager. Her hjalp de nye funktioner til at skære flere timer af deres arbejde og udvælgelsesmøde.

”Vi har faktisk fået positive tilkendegivelser fra alle vores forskellige brugergrupper, hvor de fleste oplever, at det er blevet lettere at udføre deres opgaver. Så selv for vores begrænsede budget synes vi virkelig, vi er kommet godt i mål med en side som både er funktionel og indbydende,” siger Gitte Abildtrup.

Løsningen er blevet til i samarbejde med Levende Musik i Skolens faste leverandør af programmering, som har stået for den tekniske udførsel.

Vi har faktisk fået positive tilkendegivelser fra alle vores forskellige brugergrupper, hvor de fleste oplever, at det er blevet lettere at udføre deres opgaver. Så selv for vores begrænsede budget synes vi virkelig, vi er kommet godt i mål med en side som både er funktionel og indbydende.

Gitte Abildtrup, souschef i Levende Musik i Skolen

Kom videre

Vil du vide mere om hvordan et komplekst website kan gribes an?
Få 20 minutters gratis rådgivning af digital designer og partner Christian Brandt.

For de læselystne

Endnu en case:
Website giver effektiv eksponering af Modtryks litteratur - ActVisual

Moderne website giver effektiv eksponering af Modtryks litteratur

Læs hvordan vi sammen med Modtryk designede et website til deres imponerende bagkatalog af forfattere og titler. Umbraco sikrede samtidig Modtryk et fleksibelt og brugervenligt CMS
Et blogindlæg af relevans:
Designsystem til softwareprojektet - få overblik og undgå spildtid- ActVisual

Undgå misforståelser og spildtid med et designsystem til dit softwareprojekt

Det er let at miste overblikket under en udviklingsproces, og projektet kan hurtigt falde i tempo grundet mængden af repetition. Læs her, hvordan et enkelt system kan danne rammerne for et softwaredesign, som alle involverede parter kan læne sig op ad
Christian Brandt, ActVisual
Book et uforpligtende møde med Christian.
Nyhedsbrevs ikon

ActVisual Nyheder

Få den nyeste viden om hvad der rør sig inden for softwaredesign, brugeroplevelse, branding og markedsføring af software direkte i din indbakke med vores nyhedsbrev. Du får nye tips og tricks til din digitale profil og strategi hver måned!

Vi vil så gerne dele med dig, hvad der optager os og hvad vi synes der er vigtigt, men for at vi kan tilmelde dig vores nyhedsbrev, er vi nødt til at gemme og behandle dine data. Du kan til enhver tid få indsigt i, hvilke data vi har om dig, ligesom du kan få dine data slettet fra vores systemer. Se mere i vores privatlivspolitik.