Kompleks software,
enkel brugerflade

Kan højt specialiseret viden omsættes til et visuelt stærkt design, som er nemt at navigere i for brugeren?

Ja, er det korte svar. Læs her, hvordan vi løftede den opgave for Energy Systems.

Dialog var kernen i løsningen

Da Energy Systems gik i gang med at udvikle special-softwaren Energy Projects, der hjælper med at identificere, gennemføre og evaluere energirenovering i store bygningsporteføljer, var kravene til ActVisual helt klare: Skab et stærkt design, så brugerne får et enkelt overblik over, hvor de får mest effekt for hver krone, de bruger på energirenovering.

For at nå frem til det resultat var det dog ikke kun ActVisuals designkompetencer, som var vigtige.

”I et så omfattende IT-udviklingsprojekt er produkt, indhold og funktioner bestemt ikke givet på forhånd, men udvikles i en agil proces med mange små steps. Derfor var det vigtigt for os, at ActVisual kunne indgå i et tæt samarbejde, hvor vi løbende kunne blive klogere sammen og give hinanden nye ideer og input til fx design, funktionalitet og UX-struktur,” siger Lars Udengaard, Produktionschef og partner hos Energy Systems og fortsætter:

”Det var naturligt at vælge ActVisual til opgaven, da de tidligere har vist, at de forstår, hvad vi siger, når vi taler om teknik og brugerflader – og at de kan omsætte meget nørdet og fagspecifik viden kreativt og visuelt.”

Overblik gav tryghed

I en udviklingsproces, der ikke altid forløb snorlige, har netop ActVisuals kommunikationsevner og sparring vist sig værdifulde for Energy Systems.

”ActVisual har haft det nødvendige overblik i processen til at involvere os, når det var nødvendigt, så vi hele tiden arbejdede fremad mod samme mål. De har været åbne for at få både positiv input og konstruktiv kritik, og det var fedt, at de selv bad om mere input og igangsatte de nødvendige tiltag for, at vi var på samme side. Og så har de ikke mindst været gode til at informere os, hvis tingene ikke forløb som forventet,” siger Lars Udengaard.

Lars Udengaard, Udviklingschef og partner hos Energy Systems

ActVisual har haft det nødvendige overblik i processen til at involvere os, når det var nødvendigt, så vi hele tiden arbejdede fremad mod samme mål.

Lars Udengaard, Udviklingschef og partner hos Energy Systems

Stilren og gennemarbejdet løsning

Den omfattende proces mundede ud i en fuldstændig designløsning, der blandt andet er karakteriseret af:

  • Enkel og overskuelig navigation og brugerflade trods det komplekse indhold.
  • Moderne UI med fleksible komponenter, som Energy Systems’ udviklere let kan tilgå og tilpasse til de forskellige formål.
  • Overskuelige skærmbilleder til sammenligning og visualisering af store datasæt/li>
  • Fokus på de funktioner og værktøjer som brugeren ofte anvender, så de altid er let tilgængelige.

For at nå godt i mål fik Energy Systems udviklerteam en komplet pakke med designstruktur, klikbar prototype i InVision, wireframes og alle de grafiske elementer, som gjorde det nemt at kode de endelige skærmbilleder.

”ActVisual har ikke kun givet produktet en unik visuel identitet, som er moderne og stilren, og som vores kunder også roser os for – de har også leveret en gennemarbejdet og konsistent designsystem, og det er utroligt vigtigt, når et så stort IT-system skal være enkelt og overskueligt for brugerne, og vi skal jo kunne arbejde i og udvide det her system i mange år fremover. Og det skal designet fra begyndelsen være gearet til,” siger Lars Udengaard.

En del af leveringen til Energy Systems var et komplet designsystem, der beskriver alle komponenter der skal bruges i løsningen. 

Vil du læse mere om, hvordan man kan bruge designsystem i softwareudvikling, så læs vores blogindlæg:

Energy Projects softwaredesign

ActVisual har ikke kun givet produktet en unik visuel identitet, som er moderne og stilren, og som vores kunder også roser os for – de har også leveret en gennemarbejdet og konsistent designstruktur, og det er utroligt vigtigt, når et så stort IT-system skal være enkelt og overskueligt for brugerne.

Lars Udengaard, Udviklingschef og partner hos Energy Systems
Christian Brandt, ActVisual

Kom videre ...

Vil du vide mere om, hvordan kompleks viden kan omsættes til et effektivt, digitale produkter med en enkel, intuitiv brugerflade?
Få 20 minutters gratis rådgivning af digital designer og partner Christian Brandt,