fbpx Skip to content

Undgå misforståelser og spildtid med et designsystem til dit softwareprojekt

Undgå misforståelser og spildtid med et designsystem til dit softwareprojekt

Har I også oplevet, at udviklingsprocessen omkring softwaredesign kan virke kaotisk og træg? At I måske står tilbage med et inkonsistent design, der ikke helt lever op til brugernes behov? Så mangler I sikkert en fast struktur, som alle parter kan læne sig op ad. Læs her, hvordan det kan skabes med et enkelt system.

I vores samarbejde med software-virksomheder har vi ofte tidligere oplevet frustration blandt projektejere, udviklere og ledere, fordi implementeringen af deres nye softwaredesign tog for lang tid, og fordi processen føltes træg med mange gentagelser.

Eller endnu værre: der blev slækket på kvaliteten i teamet, fordi alle var trætte af at rette det samme til igen og igen, og tilbage stod brugerne med en inkonsekvent og måske ulogisk brugerflade.

Ikke fordi vi eller udviklingsteamet hang i bremsen, og alle parter havde jo de bedste intentioner om at levere kvalitet, så hvordan kunne det være, at det blev så svært at få et godt produkt ud af anstrengelserne?

Som i skolen

I kan måske genkende processen fra jeres eget team og egne processer? Designet af et stykke software kan sammenlignes lidt med den proces, som mange kender fra skolen eller universitetet, hvor der skal skrives en tekst eller en opgave flere personer sammen.

I løbet af samarbejdet bliver det så let at fare vild i e-mails med vedhæftede filer og forskellige tilrettede udgaver af opgaven, og der opstår ofte forvirring i forhold til at få dokumenteret, hvad der er besluttet løbende.

Processen med softwaredesign er bare endnu mere kompleks, endnu mere langvarig og med endnu flere interessenter med forskellige behov indover.

Saml det hele ét sted

Svaret på, hvorfor (design-)processer ofte bliver så forvirrende, ligger som regel i en manglende ramme og struktur, der sikrer kontinuitet og konsistens – en rød tråd, der binder det hele sammen. Der er behov for et effektivt styringsværktøj, som kan samle al dokumentation, alle beslutninger og alle assets, så ingen er i tvivl om, hvad der er besluttet, og alle har hvad de skal bruge for at komme videre i deres arbejde med at skabe brugervenligt software.

Derfor arbejder vi altid med en eller anden form for designsystem, når vi udvikler kompleks softwaredesign til SaaS-virksomheder. Et designsystem samler alle design- og kodeelementer i udviklingsprocessen – en slags moderne og dynamisk version af styleguiden, som ofte bare ligger og samler støv hos mange virksomheder.

Dynamisk værktøjskasse

Designsystemer har vundet indpas i branchen gennem de senere år, fordi det gør processen med at lave brugervenligt software hurtigere og mere fleksibel. Det er kort fortalt et system til at dokumentere de designvalg, som teamet træffer i løbet af udviklingen.

Én kilde til sandheden om, hvilke fonte der bruges, hvordan userflows skal se ud, og en opdateret værktøjskasse, hvor udviklerne har adgang til alle relevante komponenter, så de hurtigt og fleksibelt kan bygge de skærmbilleder, der er behov for.

Så vi vil varmt anbefale, at I går efter et designsystem, næste gang I skal udvikle nyt software. For slutresultatet er simpelthen, at brugeren får langt mere værdi af produktet – og det er jo det, vi brænder for.

Vil du vide mere om mulighederne med et designsystem?

Book et uforpligtende møde og få 20 minutters sparring med digital designer og partner Christian Brandt.

For de læselystne

Endnu en case:
Brugerflade forenkler kompleks IT-software - ActVisual

Enkel brugerflade forenkler kompleks IT-software

Ny designløsning overskueliggør kompleks IT-system. Læs hvordan vi har hjulpet Energy Systems med at give deres brugere et overblik ved hjælp af en enkel brugerflade
Et blogindlæg af relevans:
UX-design, der giver færre dårlige oplevelser for brugerne - ActVisual

Hvorfor du har brug for nogen til at gennemgå dit UX-design

UX-designere stræber efter at skabe funktionelle løsninger, der rammer brugernes behov. Læs her, hvordan modspil kan give din virksomhed et forspring, så I får et design til brugerne og ikke til jer selv
Christian Brandt, ActVisual
Book et uforpligtende møde med Christian.
Nyhedsbrevs ikon

ActVisual Nyheder

Få den nyeste viden om hvad der rør sig inden for softwaredesign, brugeroplevelse, branding og markedsføring af software direkte i din indbakke med vores nyhedsbrev. Du får nye tips og tricks til din digitale profil og strategi hver måned!

Vi vil så gerne dele med dig, hvad der optager os og hvad vi synes der er vigtigt, men for at vi kan tilmelde dig vores nyhedsbrev, er vi nødt til at gemme og behandle dine data. Du kan til enhver tid få indsigt i, hvilke data vi har om dig, ligesom du kan få dine data slettet fra vores systemer. Se mere i vores privatlivspolitik.